Говежди ребра от Блек Ангъс, 1 кг – Beef Box

28.00 лв.

Код: ME0013 Категории: , Етикети: , ,

Ароматни и сочни говежди ребра, специално селектирани от коремната част на животното. Перфектни за бавно печене на фурна.

  • Говеждо месо от месодайна порода Блек Ангъс
  • Месо от коремна част
  • Преминало през процес на естествено зреене
  • Пасищно отгледани животни
  • Месо без хормони и антибиотици
  • Подходящо за бавно печене

Опаковка: 1бр. ребра с тегло приблизително 1кг.

Доставките се извършват до 2 дена от поръчката – в сряда, четвъртък и петък.

В София – доставки със собствен хладилен транспорт на цена 5 лв.

Извън София – с Еконт с термобоксове, за които се изисква незабавно връщане на куриера в момента на предаване на пратката.

Опаковка: вакуумна.

Срок на годност: 10 дни

Цената е за 1 кг. Теглото може да варира до +/- 5%

Описание

BeefBox.bg e бутиков магазин, специализиран в разфасоването на говеждо месо от месодайната порода Black Angus, което е 100% пасищно отглеждано в малки български ферми без употребата на хормони.

Говежди ребра на фурна, грил или барбекю

Рецепта

Тази лесна рецепта започва от фурната и завършва на грила или барбекюто. В резултат ще получите великолепни, крехки и вкусни ребра.

  1. Нарежете ребрата на отделни парчета.
  2. Нагорещете зехтин в дълбок тиган с капак или дебелостенна тенджера на по-висока температура.
  3. Посолете ребрата и от двете страни обилно с морска сол и черен пипер на вкус и ги намажете с малко мазнина, точно преди поставянето им за готвене.
  4. Сложете ги в съда за готвене и запържете по 1-2 минути от всяка от страните, за запечатване на повърхността на месото.
  5. Добавете вода и оставете да ври, намалете температурата, оставете да къкри около 1 час. Добавете вода (над дозата) при необходимост.
  6. За приготвяне на соса: сложете всички останали съставки от рецептата в малък тиган. Оставете ги да къкрят 15 минути на слаб огън. Премахнете от котлона и оставете леко да изстине.
  7. Загрейте барбекюто до средно ниво. Извадете ребрата от тигана и поставете на барбекюто. Затворете барбекюто, нанасяйте соса върху месото периодично. Махнете от барбекюто и сервирайте веднага.

Забележка: Тази рецепта лесно може да се приготви и само на котлона. Просто продължете да готвите ребрата в дълбокия тиган с допълнително прибавена половин чаена чаша вода още 1 час (общо 2). Добавете соса и задръжте на котлона за още 30 минути. Когато ребрата станат крехки, премахнете от котлона и сервирайте с любимата ви гарнитура.

Информация за производителия

  • Store Name: Beef Box
  • Производител: Beef Box
  • No ratings found yet!