Чипровско пиво – Червен ейл, 330ml

3.00 лв.

Код: 000001-1 Категории: , Етикети: ,

„Чипровско пиво – Червен ейл” е мек, рубиненочервен ейл с лека горчивина и аромат на карамел и изпечени малцове. Шестте малца, съдържащи се в него, са съчетани така, както само сръчните чипровски ръце магат. „Чипровско пиво – Червен ейл” ще задоволи предпочитанията и на най-претенциозния аристократ.

  • Стил: Червен ейл
  • Екстракт: 11°P
  • Алкохол: 4.7%/VOL
  • Нетно количество: 330ml
  • Горчивина: 20 IBU
  • Цвят: рубиненочервен

Описание

„Чипровска семейна пивоварна” е първата занаятчийска пивоварна в Северозапада. Тя се намира в китното градче Чипровци и от 16.07.2021г. разхлажда любителите на пенливата напитка от цял свят. Всичко започва, когато Цветомир решава да свари бира у дома заедно с баща си. Подкрепен от семейството си, той осъществява мечтата си и така стигаме до днес, когата пивоварната е отворила врати, а вътре в нея сръчните чипровски ръце майсторят занаятчийската напитка по собствени рецепти.

В „Чипровска семейна пивоварна” се използват само качествени суровини от утвърдени доставчици. Произовдството е напълно занаятчийско – обемът на една варка е 170 литра. Пивото, произведено в пивоварната не се филтрира и не се пастьоризира. Не се добавят консерванти и стабилизатори. Газира се по естествен начин. Съдържа утайка на дъното, която е от изцяло натурален произход и съдържа бирена мая. Пивоварната стартира с два стила бира – „Чипровско пиво – Светъл ейл” и „Чипровско пиво – Червен ейл”.

Информация за производителия